Filmpremiere
22 juni 2017
Toon alles

Ondersteunde Communicatie cafe

“Ik wil piraat” schetterde door de ruimte, het was heel duidelijk “Bing, wilde een piraat zijn” en dat liet hij horen ook !

Het 2de OC-cafe was een feit en dit keer ook met de OC-gebruikers zelf en hun moeders.

Het OC-cafe werkte zoals we het bedoeld hadden: uitwisseling van de mogelijkheden van Ondersteunde Communicatie en de hulpmiddelen die je daarbij gebruikt. Wat zou je willen verbeteren, waar liggen je vragen, hoe doe jij dit, of hoe doe jij dat ? Kortom een gezellig samenzijn.

We startten met het bekijken van de film: “Leven met stem in een kastje”: een mooi beeld van een dag uit het leven gezien vanuit een beginnende gebruiker van een OC hulpmiddel. Hij maakt mooi duidelijk dat hij naar buiten wil wandelen. Toch moet hij in de supermarkt noodgedwongen kiezen uit rode of gele limonade (keuze uit 2 die voor hem werden gehouden, hij had zijn OC middel niet bij zich en had misschien met zijn apparaat wel gekozen voor groene limonade !

Er ontstond een levendige discussie waarbij uiteindelijk unaniem werd besloten om de volgende keer te focussen op het activeren van de mensen in de omgeving (leerkrachten, groepsleiding, PGB’ers) die niet gewend zijn de OC-hulpmiddelen in te zetten, voor de gebruiker neer te zetten. Of zoals een jongen zei “Ik kan soms een hele dag niet praten omdat mijn apparaat in mijn tas blijft”.

Iemand opperde nog wel om een eenvoudige spraakknop op het werkblad te hebben waarmee je de omgeving kan wakker schudden dat dat je OC-middel je stem is en je die de hele dag moet kunnen gebruiken.

Op 22 juni komen we weer bij elkaar in Leeuwarden (Hooidollen 14 a), die keer van 11.00 tot 13.00 uur.

Geef je op bij info@commop.nl of bij Maaike Nelie Bloem; bloemhijum@hotmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *