Individuele ondersteuning

CommOp ondersteunt gezinnen, jongeren, volwassenen en organisaties bij het vormgeven en aanpassen van de ondersteunde communicatie. Wij gaan met u in gesprek over alle gebieden die te maken hebben met de communicatie zoals aandacht, prikkelverwerking, fysieke beperkingen, onderliggende ziekte/syndrome. De wensen en behoeften op het gebied van de communicatie zijn voor ons leidend. We maken vaak gebruik van filmmateriaal om een compleet beeld te krijgen van alle plekken waar gecommuniceerd word. Na de eerste periode stellen we samen en met het CommOp team (bestaande uit een logopedist, ergotherapeut, orthopedagoog en hulpmiddelen-deskundige) een communicatieplan op.

Dit plan heeft betrekking op het uitbouwen van de communicatie. Er komen verschillende onderwerpen terug in het communicatieplan, te denken valt aan;

– In kaart brengen van de communicatiepartners en deze betrekken.

– Oefenen met communicatiehulpmiddelen (ook picto’s, gebaren) gekoppeld aan het de interesse van de persoon en zijn omgeving.

– Een communicatie profiel van de persoon en houdingstips voor de omgeving.

Overige diensten

– Ontwikkelen van methodieken voor mensen met een communicatieve beperking in een zorgsetting of het onderwijs.

– Organiseren van communicatie-workshops voor familie, begeleiders en organisaties.

– Ontwikkelen van informatie materiaal over vormen van ondersteunde communicatie en nieuwe technologie.

-CommOp biedt hulp bij het inrichten en onderhouden van ondersteunende communicatiehulpmiddelen zoals :Een tablet, Ipad, Een ooggestuurde computer, andere dynamische communicatie toestellen bijvoorbeeld de Zingui, Mobi.

Op de homepagina vindt je meer informatie over de diensten. We werken op maat en naar vraag dus wil je ons benaderen voor iets anders, schroom niet.